Puma

Samhällsansvar

För oss på Helsingborg Marathon är det viktigt att påvisa samhällsansvar. Det gör vi genom att värna om miljön och arbeta aktivt med att vara ett miljömärkt event. Vi engagerar oss även i olika välgörenhetsprojekt som går i linje med våra värderingar.

Värderingar

Helsingborg Marathon ställs ofta inför nya val, möjligheter och utmaningar. Våra värderingar hjälper oss att fatta rätt beslut och hantera alla svåra situationer som vi ställs inför. Våra värderingar genomsyrar hela verksamheten, vilket har bidragit till att Helsingborg Marathon idag har en tydlig identitet som vi är stolta över. Våra värderingar har hjälpt oss att skapa ett upplevelselopp och en folkfest för alla Helsingborgare.

Vad är då våra värderingar?
– Glöd – Vi brinner för det vi gör, varje dag
– Kreativitet – Hur kan vi göra det annorlunda?
– Visuellt – Allt ska vara vackert och tilltalande.
– Kvalitet – Är stommen inte bra, så rasar hela huset.
– Kärlek – Arbeta med hjärtat, älska det du gör.

Miljön

Detta gör vi på Helsingborg Marathon
Helsingborg Marathon har valt att inte trycka upp onödig information. I stället arbetar vi aktivt med information via sociala medier och nyhetsbrev. Vi har även lagt resurser på bra avfallshantering med möjlighet att källsortera och miljömärkt el. Andra inslag är KRAV-märkta bananer och ekologiskt kaffe. Under evenemanget kommer vi också att transportera oss med elbilar, till fots eller på cykeln.

Vad du som löpare eller besökare till Helsingborg Marathon kan göra för miljön
– ta cykeln, tåget eller bussen till evenemanget
– Sortera ditt avfall vid våra miljöstationer på Gröningen

För Helsingborg Marathon är det viktigt att hålla Sverige rent
Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Under 2014 var 58 event miljömärkta och godkända. Helsingborg Marathon kan stoltsera sig med att vara ett av dessa event. För Helsingborg Marathon är det viktigt att bidra till att Sverige hålls rent och vill fortsätta vara ett miljömärkt evenemang även i framtiden.

Miljömärkt event

Miljöpolicy
Helsingborg Marathon tar ställning för miljön. Miljö-och klimathänsyn är en integrerad del i alla våra beslut och vi vill vara en förebild för andra evenemang. Vi arbetar ständigt för att bli bättre och de människor som arbetar under Helsingborg Marathon ska förstå de miljömässiga konsekvenserna av sina egna handlingar och ta ansvar för detta.

Välgörenhet

Vi på Helsingborg Marathon ser stora möjligheter i att engagera oss i olika välgörenhetsprojekt där vi kan bidra och samtidigt göra skillnad.

IMG_8629
Rosa Bandet är en av våra hjärtefrågor då bröstcancer har funnits i vår närhet hos vänner och familj. Därför valde vi att göra en insamling för Rosa Bandet som i slutändan genererade över 25 000 kr till arbetet mot bröstcancer. Målet var att engagera människor att springa i rosa via funktions tröjor och ballonger.
Läs mer HÄR!

mh14
Helsingborg Marathon har också gjort en stor insamling för Musikhjälpen. Genom att bygga upp en stor glasbur med löpband i Helsingborgs centrum där insamlingen sker via antal löpares kilometer på löpbanden i buren. Utöver löparburen har även stafettlöpning genomförts, från löparburen i Helsingborg till Musikhjälpens glasbur i Uppsala. Målet är att uppmärksamma insamlingen, samla in pengar och visa hur vi ”tillsammans kan göra en skillnad”.
Läs mer HÄR!

I samarbete med Team Rinkeby såldes startplatser till Helsingborg Marathon 2014 för 1000 kr stycket till förmån för barncancerfonden. Under 2015 kommer HBGM samarbeta med Gustavsvänners cykelteam som också gör insamling till barncancerfonden. Fem startplatser kommer säljas i förmån till barncancerfonden.