Puma

Ny säsong av Runners Club

Idag startar en ny säsong av vår och Filborna Arenas officiella löpargrupp Runners Club. Har du siktet inställt på att springa Helsingborg Marathon, gillar att springa i grupp eller helt enkelt vill ha motivation och struktur i din träning. Välkomna till Runners Club!

Med duktiga och erfarna coacher tränar vi tillsammans under september – december två gånger i veckan och januari – september tre gånger i veckan mot ett gemensamt huvudmål, Helsingborg Marathon och Resurs Bank Stafett.

Läs mer och anmäl dig redan idag på runnersclub.se

Lyckad premiär av Dole Kids Run


Foto: My de Silva

I år hade vi premiär för vårt barnlopp Dole Kids Run, och det blev en riktigt lyckad premiär.

Det sprangs två olika distanser – 650 meter med start vid Fria Bad och sedan målgång vid målet för Helsingborg Marathon och 1600 meter där starten var på samma ställe men barnen sprang bort till ”Henkestatyn” innan de vände tillbaka och gick i mål på Gröningen.

På den långa banan togs det tid och snabbast av alla var Eric Hovmöller på 6:10 före Elise Nilen och Ebbe Mencke på 6:28.

Resultat Dole Kids Run

Första upplagan av Dole Kids Run blev en riktigt hit. Många glada barn och lika glada föräldrar och supportrar gjorde det till en fest. Jag hoppas alla barn och föräldrar ser framemot nästa år lika mycket som vi säger tävlingsledare Jens Andersson.

Fjärde upplagan av Helsingborg Marathon

Den fjärde upplagan av Helsingborg Marathon är avgjord och vilken fest det blev! Nytt banrekord på herrsidan av Klas Johansson, Vegan Runners IK med tiden 2:31:12. Vinnare i damklassen gjorde klubblösa Josefin Svanlindh på 3:08:15. Resterande pallplatser i herrklassen togs av Henrik Orre från Björnstorps IF på 2:36:04 och trea blev hemmalöparen Kenth Fransson från IS Göta på 2:44:17. I damklassen blev det dubbelt Simlångsdalen på de resterande pallplatserna, tvåa Helena Hallgren på 3:11:19 och trea Louise Davidsson på 3:12:32.


Foto: Ulla de Silva

Snabbast av alla i Resurs Bank Stafett blev lag Götakärlek följt av Falkenberg Allstars (Vinnare i Mixed) och på tredjeplats ATEA med vänner. Resultaten i de olika tävlingsklasserna nedan:

Resurs Bank Stafett Herr:
1. Götakärlek 2:34:32 – Josef Hamber, Martin Åkerlöf Exler, Lucas Brandt, Daniel Ekholm
2. IS Nöta 3:05:37 – Claus Smits Hansen, Björn Persson, Anton Torsholm, ?
3. TEAM HAPPA 3:11:43 – Hannes Granat, Andréas Palmertz, Per Liljekvist, Per-Anders Söderqvist

Resurs Bank Stafett Dam:
1. IS Söta 3:17:57 – Jennie Lorentsson, Sandra Ydhage, Jill Bengtsson, Karolina Tjernberg
2. LAJS 3:40:05 – Agnes Lindgren, ?, Johanna Hansson, Linda Molin
3. RunDocs 3:49:34 – Camilla Edvinsson, Christina Persson, ?, Karin Egnell

Resurs Bank Stafett Mixed:
1. Falkenberg Allstars 2:40:06 – Daniel Frantzich, Henrik Bengtsson, Bo Torstensson, Jenny Mårtensson
2. Miljöpartiet Skåne 3:05:37 – Thomas Rödin, Rickard Andersson, Linnea Skoogh, Marcus Friberg
3. #bosse 3:12:58 – Stefan Hedenfeldt, Axel Johnsson, Jimmy Hägg, Anna Bolin

Resurs Bank Stafett Företag:
1. ATEA med Vänner 2:55:04 – Peter Troedsson, Robin Jacobsson, Fredrik Gerstner, Jens Caperman
2. Våningen & Villan 2:57:37 – Jonas Ringqvist, Jonas Colliander, Hanseric Orre, Niclas Malm
3. Veidekke Entreprenad AB-Eliten 3:03:30 – Tony Petäjä, Ola Nilsson, Christoffer Asplund, Niclas Rosén

Resultat 2017

– Vi är jättenöjda med den fjärde upplagan av Helsingborg Marathon och hoppas att alla löpare känner likadant. Än så länge har vi bara hört lovord vilket vi är otroligt glada och tacksamma för. Det var också väldigt roligt att vi har ett nytt banrekord på herrsidan, säger Andreas Gartmyr, tävlingsledare och initiativtagare till Helsingborg Marathon.

Josefin Svanlindh vinnare av Helsingborg Marathon 2017!


Foto: Ulla De Silva

Det var en chockad klubblös Stockholmstjej som sprang in som vinnare av årets upplaga av Helsingborg Marathon! Josefin Svanlindh putsade sitt personliga rekord från Stockholm Marathon tidigare i år med drygt 24 minuter.

Josefin gick ut väldigt hårt och fick lida av det de sista 12 km med kramp i benen men med grymt pannben och bra draghjälp av förcyklisterna från Team Rynkeby lyckades hon trots allt hålla emot och vinna med dryga tre minuter.

Stort grattis Josefin och vi hoppas vi får se dig försöka försvara segern 2018!

Seger och nytt banrekord av Klas Johansson!

Klas Johansson nyinflyttad till Helsingborg och springandes för Vegan Runners IK vann den fjärde upplagan av Helsingborg Marathon på nytt banrekord 2:31:12!

– Jag hade tittat på tiderna från de tidigare loppen och visste att jag hade chansen, säger han. Efter 30 kilometer kände jag att det var dags att öka lite och sen växte luckan successivt under resten av loppet säger Klas till HD.se

Klas var själv inte överraskad av nya barnrekordet då han siktade på gå under två timmar och trettio minuter men fick även han det rätt tungt de sista kilometrarna.

Vi säger stort grattis till Klas och hoppas vi får se han försvara segern 2018!