Puma

Nyheter

Spring Rosa

IMG_8629Igår fortsatte vi vårt arbete med att samla in pengar till förmån för Rosa Bandet. Rosa Bandet är en av våra hjärtefrågor då bröstcancer har funnits i vår närhet hos vänner och familj. Därför har vi under de senaste veckorna har vi jobbat bakom kulisserna med en aktivitet som vi igår genomförde. I torsdags kväll träffades jag och Andreas för att blåsa upp 300 ballonger, som sedan skulle föras ner till stan tillsammans med 6 andra löpare. Nere i stan skulle vi möta upp ytterligare 15 löpare för att sedan springa genom Helsingborg med avslutning uppe på scenen på marknadsföreningen i Helsingborg. Syftet? Att samla in pengar till vår insamling till förmån för Rosa Bandet. En kort bakgrund…

IMG_8641

Det hela började för 5 veckor sedan med en lunch tillsammans med Ann från våra huvudsponsorer Dole. Vi pratade om hjärtefrågor och Rosa Bandet dök upp. Det ena ledde till det andra och helt plötsligt fanns där en plan för hur vi skulle väcka uppmärksamhet kring Rosa Bandet och starta en insamling med mål att dra in 10.000KR till förmån för Rosa Bandet (i skrivande stund har vi 14800KR!).

Vi började med att ta kontakt med Julia på Marknadsföreningen för att se om de var intresserade av att vara med. På studs fick vi 8min på scen inför Helsingborgs näringsliv.

 

IMG_8655

 

 

 

 

 

Vi ringde våra vänner på Json som ställde upp med 30 rosa Helsingborg Marathon tröjor.

Vi tog kontakt med och fick nya vänner på Candab som ställde upp med 300 ballonger.

Vi tog kontakt med och fick nya vänner på Yarapraxair som ställde upp med helium till våra ballonger.

Sen ringde vi och mailade runt till en hel drös med vänner och frågade om de ville vara med och springa. Och vilken fantastiskt respons vi fick. Vilken tur vi har som är omgiven av en massa fantastiska människor!

IMG_8569

Efter ett nattpass i torsdags, med att fylla ballonger och förbereda, slumrade vi runt kl. 02.00. I fredags morse kl. 06.50 samlades ett gäng löpare hemma hos Simon och vi började arbetet med att få ut ballongerna ur uterummet. Löpningen förde oss sedan genom ett fortfarane mörkt Helsingborg och ner till stadsparken. Här mötte vi upp de resterande löparna och sedan löpte vi vidare, Rosa och glada, mot Dunkers och Marknadsföreningen. En snabb gruppbild och sedan äntrade vi scenen till Bruce Springsteens odödliga klassiker ”Born to Run”.

Dagen blir ett minne för livet och säkert något som kommer att göras om under nästa år. Årets insamling fortsätter till och med den 31/10 och vi har några roliga saker kvar att visa upp….

Vi vill rikta ett stort tack till:

– Våra fantastiska löpare!! Ni gjorde vår dag och ställde upp för ett bra ändamål. Ett extra tack till Dole och Filborna Arena som hade många glada och morgonpigga människor med i löpningen 🙂

– Våra sponsorer som hjälpt oss få ihop materialet till dagen (nämnda längre upp)

– Våra sponsorer som skänkt pengar – Kullaflyg (2000kr), Lindahl (1000kr), Wolfgang (500kr), AprillAprill (350kr), Fotograf Lisa Wikstrand (350kr) och sist.. men ABSOLUT inte minst, våra fantastiska huvudsponsorer på Dole som skänkte hela 5000kr!!! Helt fantastiskt!

– Alla andra som varit med och stöttat insamlingen hittills, bl.a. Expoline, Cecilia Williamsson, Oscar Nilsson och Hasse Bromér som alla skänkt 500kr var.

Håll utkik de närmsta dagarna för fler roliga saker kopplade till insamlingen, tack för en fantastisk dag!!! Fler bilder finns på vår facebooksida och fler bloggberättelser från dagen finns av HDs Mabnus Ransheim och Filborna Arenas Sandra 🙂

/Andres & Simon

IMG_8660 IMG_8622 IMG_8617 IMG_8607 IMG_8600 IMG_8593 IMG_8587 IMG_8583 IMG_8578 IMG_8573