Helsingborg Marathon 42 195 meter

Spring Helsingborg Marathon – upplev staden vid havet

Helsingborg Marathon är maratonloppet som tar dig förbi och igenom 21 stadsdelar i staden vid havet. I hjärtat av Helsingborg går starten och tar dig 42 195 meter längs hav, genom naturreservat, förbi betande djur, genom villaområde och förbi slott. Allt avsluta med upplopp längs strandpromenaden med Sveriges vackraste målgång. Spring Helsingborg Marathon – staden välkomnar dig med öppna armar och vi hjälper dig varje steg längs vägen.

Välkommen till Helsingborg Marathon!

Vill du anmäla en grupp? Ladda då ner vårt enkla formulär HÄR

Startavgift

895 kr/löpare

Datum

3 september 2022 kl. 10:00

Anmälan

Ordinarie anmälan stänger 21 augusti 2022.

Spring Helsingborg Marathon gratis!

Vi vill ju så klart att så många som möjligt ska få möjligheten att uppleva Helsingborg Marathon och nu önskar vi din hjälp att sprida ordet om loppet och som ett tack för hjälpen bjuder vi dig på din startplats till 2022 års Helsingborg Marathon.

Vi har gjort det superenkelt för dig. När du anmäler dig till Helsingborg Marathon får du ett bekräftelsemail. I bekräftelsemailet finns en sektion som heter ”Spring HBGM gratis”. Här hittar du en kod och en länk som du kan dela med dig av. Om någon anger din kod i fältet ”värvningskod” eller använder din länk när de anmäler sig registreras den anmälda löparen som din värvning. Värvar du minst fem löpare får du tillbaka hela din startavgift. Skulle du nöja dig med tre värvningar går du inte lottlöst utan då får du en superskön HBGM-hoodie.

Läs mer om värvningskampanjen här!

ellas_hjaltar

Ellas Hjältar – Bli en hjälte för Novalie!

Spring Helsingborg Marathon och bli en hjälte för ett barn som har det svårt. Vi är superstolta över vårt samarbete med insamlingsstiftelsen Ellas hjältar. Ellas hjältars vision är att ge barnen en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider.

Tillsammans med dig och våra ambassadörer ska vi nu se till att förverkliga drömmar. När du anmäler dig till Helsingborg Marathon har du möjlighet att ge ett bidrag till vår gemensamma insamling till Novalie som har behov av en specialgjort cykel för att kunna röra sig fritt och leka med sina kompisar. Läs mer om insamlingen här!

Helsingborg Marathon – ett maraton med extra allt

Service före loppet

Provlöpning av banan
Tränings- och nutritionstips från Umara
Erbjudande på Löplabbet
Klimatneutral transport med TIER

Service under loppet

Löplabbet HBGM Pacers med sluttider från 3:30 – 5:15
Sportdryck från Umara
Frukt från Bama
14 vätske- och energistationer
Livetracking och livestream på webben
Sjukvård
Transport vid brutet lopp med Bildeve

Service efter loppet

Äkta guldpläterad medalj
Gratis transport med TIERs el-scooters
Bastu & dusch på Kallis Helsingborg
Ramlösa, frukt (Bama), choklad (Chocolatte), lakrits (Lakritsfabriken) och mycket mer.
Tusentals indexerade bilder från loppet
Personligt digitalt diplom

Bansträckning för Helsingborg Marathon

På kartan nedan ser du bansträckningen samt positioner för start, mål, mellantider och vätskestationer (och vad som erbjuds där).  Utöver detta hittar du caféer, toaletter, sevärdheter, parkeringar och sist men inte minst Stadsdelsfesten där engagerade föreningar och privatpersoner hittar på roligheter längs banan.

Baninformation Helsingborg Marathon

Banan för Helsingborg Marathon föddes ur idén att visa upp så mycket som möjligt av vackra Helsingborg. Staden har en tämligen liten stadskärna, men fantastiska vyer och platser runtomkring. Banan tar sin början i hjärtat av Helsingborg på Sundstorget utanför Dunkers Kulturhus. Vägen leder dig ut på en flack sjukilometerssträcka till Råå småbåtshamn och vidare upp mot Ättekulla naturreservat. Här följer två fantastiska naturupplevelser kort efter varandra i form av Ramlösa brunnspark och Jordbodalen. Vidare leds du genom fantastiska Fredriksdal museer och trädgårdar, en bondgård mitt i stan, för att sedan uppleva stora kontraster när du på samma kilometer springer förbi Helsingborg Arena och Olympia. Under andra halvan av banan får du se allt ifrån medeltida borgen Kärnan till naturreservatet Pålsjö skog och Sofiero slottsträdgård innan du springer nerför den långa Tinkarpsbacken och mot det långa upploppet. De sista 3300 meterna på Helsingborg Marathon har permanenta markeringar i marken var 100:e meter. 33 stycken linjer med nedräkning mot slutmålet – Gröningen. Upploppet längs havet bjuder på ett vackert flaggspel ovanför ditt huvud de sista 200 meterna och efter målgång firar du insatsen på bryggan mot Öresund. Banan är unik i sitt slag med varierande miljöer och höjdpunkter i ett stort varv på 42 195 meter. De som springer brukar alla säga samma sak efter målgång – detta ska jag göra igen!

Längd: 42 195 meter

Höjdmeter: ca 370 meter (totalt upp och ner)

Underlag: ca 70% asfalt, 15% hårdpackat grus, 14% stig, 1% övrigt

Höjdpunkter: City, Råå, Ramlösa brunnspark, Jordbodalen, Fredriksdal, Helsingborg Arena, Kärnan, Maria Park, Pålsjö slott, Sofiero slott, Strandpromenaden

Stadsdelar: Centrum, Söder, Planteringen, Miatorp, Högasten, Råå, Ättekulla, Ramlösa, Elineberg, Närlunda, Fältabacken, Wilson Park, Eneborg, Olympia, Slottshöjden, Tågaborg S, Tågaborg N, Norr, Ringstorp, Mariastaden, Hittarp-Laröd

Banan i film kilometer för kilometer hittar du här.

Banprofil för Helsingborg Marathon

Vanliga frågor

När går loppet?

Hur går banan?

Har ni farthållare?

Vad ingår i anmälan?